ICERR

Sinds september 2017 is ons onderzoekscentrum in bezit van een ICERR certificaat (International Centre based on Research Reactors). Dat werd toegekend door het International Atomic Energy Agency (IAEA). SCK•CEN is het derde instituut ter wereld dat geselecteerd werd voor dat internationaal programma. Het doel ervan is om de toegang tot efficiënte onderzoekinstallaties te vergemakkelijken en zo de vaardigheden in de nucleaire sector verder te ontwikkelen.

Het Studiecentrum voor Kernenergie biedt een brede waaier van diensten aan dankzij de geavanceerde infrastructuur en de 750 wetenschappers en ingenieurs die hun kennis willen delen, met als doel de technologie vooruit te helpen in tal van domeinen.

We delen onze expertise graag met andere IAEA-lidstaten die hun nucleaire kennis willen vergroten en hun eigen onderzoeksreactor willen ontwikkelen. Heeft u een project? Onze experts zijn er om u te begeleiden gedurende het hele onderzoeksprogramma. Ook helpen ze de eindgebruikers graag om de uitbating van hun bestaande onderzoeksreactoren te optimaliseren.

Geïnteresseerd? Schrijf u in hier in!